Neem contact op!Schrijf je in!

Kreft Opleidingen

Lesvormen

Kreft Opleidingen kent vier lesvormen

Open studio
In de Open studio ga je zelfstandig in kleine groepen van maximaal 5 cursisten aan het werk; in eigen tempo en op eigen niveau. De docent zorgt voor persoonlijke begeleiding op maat.
klassikale training
Voor de klassikale training kun je individueel of als groep opgeven, bijvoorbeeld samen met collega’s. Aan een klassikale training nemen maximaal 10 cursisten tegelijk deel.
In company
In company trainingen geven we binnen je bedrijf. Deze trainingen worden op maat gemaakt en sluiten dan ook precies aan bij de situatie op de werkvloer.
E-learning
Met e-learning volg je de training thuis, op het werk of op waar je maar wilt. Via internet en e-mail haal je lesstof op en heb je contact met je docent en  medecursisten.

Open Studio

In de Open Studio werk je in je eigen tempo in groepen van maximaal vijf personen, zodat de docent of begeleider optimaal aandacht kan geven aan je persoonlijke opleidingsvragen. Ook houdt deze steeds bij of de opleidingsstof aansluit bij jouw persoonlijke wensen en ontwikkeling, en we stemmen het opleidingsplan daarop af. Als geen andere opleider beseffen wij hoe belangrijk maatwerk en een persoonlijke benadering is.

Voordelen

 • je werkt in je eigen tempo
 • het opleidingsplan is precies afgestemd op je vakrichting en leerdoelen
 • dankzij de kleine groepen krijg je veel aandacht van de docent
 • door zelfstandig aan opdrachten te werken, doe je praktijkervaring op
 • docenten zorgen voor directe aansluiting bij de huidige beroepspraktijk

Individuele trajecten
In de Open Studio stellen we in de vorm van verschillende modules je leergang samen. Zo’n leergang kan bestaan uit een pakkettraining van 3 dagen, maar ook uit een volledig leertraject grafisch ontwerpen van 20 dagen ‚Äì en alles daartussenin. Een scanoperator die zich wil laten omscholen tot webdesigner heeft waarschijnlijk geen behoefte aan een pakkettraining Photoshop, maar des te meer aan een training Dreamweaver of Flash. Een traject voor een technisch dtp’er ziet er anders uit dan voor een creatieve vormgever, ondanks de overeenkomst in gebruikte pakketten. En soms is het in het kader van een re-integratietraject zinvol om eerst een algemeen traject samen te stellen, eventueel in een tweede stadium gevolgd door een specialisatie. Binnen de Open Studio is het allemaal mogelijk.

Intake
Voorafgaand aan de cursus in de Open Studio inventariseren we je (werk)ervaring, interesses en voortraject en brengen we je doelen in kaart. Vervolgens doen we een cursusvoorstel en brengen op basis daarvan een offerte uit. Meestal is een specifieke vooropleiding niet nodig; wel plezier in het werken met de computer en een creatieve, oplossingsgerichte houding.

De praktijk
De cursussen zijn een combinatie van demonstraties en zelfstandig werken. Training en begeleiding, maar ook zelfstudie is een belangrijke sleutel tot een succesvolle opleiding. Je moet zelf een computer beschikbaar hebben waarop de software is geïnstalleerd. Eventueel kun je een computer huren. Daarnaast moet je voldoende tijd en gelegenheid hebben om thuis de opleidingsstof door te nemen en aan opdrachten te werken.

Instromen op elk moment
In principe is het mogelijk iedere week met de cursussen te starten, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Je kunt iedere donderdag beginnen in de Open Studio grafisch ontwerpen en iedere maandag aan webdesign.

Aansluiting op de arbeidsmarkt
Ervaren docenten zijn zelf succesvol werkzaam in de praktijk van hun vakgebied. Zo is Kreft Opleidingen in staat de inhoud van de opleidingen continue te actualiseren en af te stemmen op de wensen van de arbeidsmarkt. We werken met de meest recente versies van de softwarepakketten, zodat het opleidingstraject naadloos aansluit bij de hoge eisen die de praktijk stelt.

De kosten voor een cursus in de Open Studio bedraagt € 240, Рexcl btw per dag, inclusief lunch en studiemateriaal.

Klassikaal

Wat houdt klassikaal precies in?
Bij klassikaal onderwijs maken we gebruik van verschillende werkvormen. Dat hangt af van het vak en het behandelde onderwerp. De meeste werkvormen zijn interactief: als cursist word je voortdurend betrokken bij de behandeling van de leerstof. Soms doordat we in een vraag- en antwoordvorm lesgeven, soms doordat je tussendoor toepasselijke opdrachten uitwerkt. Tussen cursisten en docent is er dus een voortdurende terugkoppeling. De groepen bestaan uit maximaal 8 personen; dat maakt individuele aandacht mogelijk.

Kenmerkend voor klassikaal onderwijs is dat de cursisten in een groep in hetzelfde, door de docent bepaald tempo door de leerstof heen gaan. Via thuisopdrachten – en bespreking daarvan in de volgende les – kunnen we de inhoud van de leerstof en het tempo van de behandeling ervan effectief afstemmen.

Voordelen
je kunt direct reageren op de aangeboden lesstof
contact met medecursisten werkt inspirerend
we stellen groepen zo homogeen mogelijk samen, dus de medecursisten hebben een vergelijkbare kennisbehoefte
de docent zorgt voor een optimaal tempo, afgestemd op de behoeften van de cursisten
De praktijk

Klassikale cursussen kunnen over alle soorten lesstof gaan. Van een oriëntatie webdesign tot een volledige leergang grafisch ontwerpen. De opzet is kleinschalig: groepen zijn nooit groter dan acht personen. De docent heeft niet alleen aandacht voor individuele vragen, maar houdt ook rekening met het doel waarvoor iedere cursist is gekomen. Dankzij het voortdurende en rechtstreekse contact tussen cursisten en docent, kan de lesstof efficiënt afgestemd worden op de behoeften in de groep.

IN COMPANY

Maatwerk voor bedrijven: incompany-training
Uw medewerkers hebben regelmatig scholing nodig. Maar welke cursus is geschikt? En, u wilt uw medewerkers liever niet missen in de productie, zeker niet als het er meerdere tegelijk zijn. Het liefst kiest u een opleiding die naadloos aansluit bij de werkwijze en techniek in uw bedrijf. Kreft Opleidingen biedt de oplossing op maat: incompany-training.

Wij ontwerpen een incompany-training in samenspraak met u: inhoud, duur, trainingsvorm, locatie(s), aantal medewerkers, apparatuur, kwalificerend/niet kwalificerend. Wij maken gebruik van actuele opleidingsprogramma’s, moderne opleidingsvormen en onze jarenlange ervaring met opleiden op maat. De trainingen worden verzorgd door instructeurs die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend. Dankzij permanente scholing zijn zij altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken in de grafimedia.
Een incompany-training is bedoeld voor meerdere medewerkers tegelijk. Soms kan het al rendabel zijn voor drie medewerkers.

Waarom kiest u voor incompany?

 • Het is maatwerk voor uw bedrijf: uw medewerkers leren precies wat ze moeten leren.
 • Het is geen standaardtraining: de oplossing voor complexere opleidingsbehoeften.
 • We geven de training wanneer u dat wilt. Als u het wilt valt de training buiten de productie-uren.
 • We geven de training waar u dat wilt: met eigen apparatuur op de werkplek, of in ons trainingscentrum.
 • U kunt meerdere medewerkers dezelfde maatwerktraining bieden zonder dat de productie daaronder leidt.

Hoe werkt incompany?
U heeft altijd eerst een gesprek met uw contactpersoon van Kreft Opleidingen. Hij of zij zal uw opleidingswensen vertalen in een passend advies. Incompany-training is dan een van de mogelijkheden. U ontvangt van ons een conceptvoorstel. Vervolgens werken we dit advies in overleg en aan de hand van een uitgebreide checklist uit tot het definitieve scholingsprogramma. Daarbij hoort een begroting, waarin onderdelen als leerdoelen, trainingsduur, trainingsvormen en evaluatie zijn benoemd.

E-LEARNING

E-learning is interactief onderwijs op afstand. E-learning biedt je als cursist de mogelijkheid om online onderwijs te volgen, op afstand. Dus thuis, op je werkplek, in de bibliotheek of onderweg. Je kun zelfstandig en in alle vrijheid studeren en daarnaast online contact maken met je docent en medecursisten.

Met e-learning werk je online. Daarom is het meer dan alleen maar een cursus volgen. Je kunt e-learning gebruiken als leer- en communicatiemiddel, toetsinstrument, nieuws- en inspiratiebron en discussieplatform.

De e-learningcursussen zijn modulair opgebouwd. Per module krijg je uitleg door middel van animaties en interactieve pdf-bestanden. Verder beschik je over een groot aantal vragen met directe respons, opdrachten en zelftoetsen. Deze toetsen geven je een indicatie over je opgedane kennis.

Voordelen

 • je leert waar en wanneer je wilt in je eigen tempo
 • je kunt direct starten met je cursus
 • je leert zelfstandig en interactief, en krijgt snel feedback op vragen, opdrachten en toetsen
 • je hoeft niet afwezig te zijn van je werk, dus het productieproces kan gewoon doorgaan
 • je staat in direct contact met je docenten en een technische helpdesk, zodat je begeleiding en ondersteuning kunt vragen als dat nodig is.
 • met andere deelnemers kun je vragen en ervaringen uitwisselen via nieuwsgroepen.
 • je hebt geen bijzondere apparatuur nodig: vrijwel iedere computer met internetverbinding is geschikt.
 • je resultaten zijn via de site goed te volgen.

De praktijk
Je vindt de complete leeromgeving op internet. Je logt in met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Het cursusprogramma bestaat onder meer uit taken, opdrachten, vragen, (zelf-)toetsen, multimediafragmenten, animaties en informatieve bestanden. Bij de meeste opdrachten en toetsen krijg je automatisch feedback via de site. Bij andere opdrachten en toetsen stuur je de uitwerking ter correctie naar je docent.

De leeromgeving biedt ook een praktische studiewijzer met informatie over de cursus, een planning, agenda en overzicht van je studieresultaten. Je kunt online contact zoeken met medecursisten, docenten en de helpdesk via nieuwsgroepen of e-mail.

Ook vind je op de site actuele nieuwsberichten en een digitale bibliotheek met aanvullende informatie.